REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety s masovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené špagety servírované přelité masovou omáčkou a posypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
400 gšpaget + voda
2 lžícena drobno nasekané pažitky (petrželky)
1 lžíceoleje
strouhaný sýr
sůl
Na masovou omáčku:
2 lžíceoleje
300 gna hrubo mletého vepřového masa
1 ksstředně velké cibule
několik stroužků česneku
horká voda
kečup
sůl

Postup:

1. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme na hrubo mleté maso a za stálého míchání osmahneme
2. Pak osolíme, podlijeme trochou horké vody a 20 minut dusíme, pak postupně přidáme kečup, promícháme na zahoustlou omáčku a dochutíme oloupanými prolisovanými stroužky česneku
3. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente, scedíme je, promícháme s olejem a na drobno nasekanou pažitkou nebo petrželkou
4. Upravíme na talíře, doprostřed dáme masovou omáčku a posypeme na jemno strouhaným sýrem.

Doporučení:

Místo vepřového masa můžeme použít jehněčí nebo skopové maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy