S cibulí a česnekem, v olivovém oleji, orestované krevety spolu s bazalkou a cherry rajčátky, směs pak smíchaná s vařenými špagetami, dochucená solí, pepřem, chilli papričkou, citronovou šťávou a nasekanými listy bazalky. Takto připravené špagety servírované posypané parmazánem, pokapané olivovým olejem a ozdobené snítky bazalky.
Ingredience:
1 balení | špaget |
150 g | krevet připravených pro kuchyňské zpracování |
150 g | cherry rajčat |
3-4 lžíce | kvalitního olivového oleje |
1 hrst | čerstvé bazalky nasekané nahrubo |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | červená chilli paprička |
šťáva z 1/2 ks citrónu | |
voda | |
pepř | |
sůl | |
parmazán na posypání | |
snítky bazalky na ozdobu |
Postup:
- Olej v pánvi zahřejeme, orestujeme na něm oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a stejně tak oloupaný, nadrobno pokrájený česnek, oboje pěkně dozlatova.
- Přidáme omytá, okapaná, přepůlená cherry rajčátka, nasekanou bazalku, chilli papričku zbavenou jadřince a stopky, rovněž nasekanou nadrobno, vše promícháme a zakápneme citronovou šťávou, vše občas zamícháme, restujeme 5 až 6 minut.
- Dle návodu na obalu uvaříme, v mírně osolené vodě, těstoviny tzv. al dente, nebo jak kdo má rád.
- Ze špaget odebereme hrnek vody, co jsme v ní vařili špagety, zbytek vody slijeme špagety zamícháme do směsi v pánvi, přilijeme hrnek špagetové vody, promícháme, dále již jen krátce vše prohřejeme, dochutíme pepřem.
- Jednotlivé porce na talířích zdobíme snítky bazalky, posypeme nastrouhaným parmazánem, zakápneme olivovým olejem.