REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety s gulášem z párků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V osolené vodě uvařené špagety servírované spolu s párkovým gulášem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gZátkových špaget
2 lžícemásla
voda
sůl
Na párkový guláš:
4 kstenké párky
1 ksstroužek česneku
1 sklenicenakládaných rajčat
1 svazekmladé cibulky
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícemásla
125 mlvývaru
pepř
sůl

Postup:

1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scezené je znovu prohřejeme na 2 lžících másla
2. Cibulky rozpůlíme, nakrájíme na drobno, párky nakrájíme na plátky, stroužek česneku oloupeme a prolisujeme
3. Tak na 2 lžících másla párky, cibulky a česnek opečeme
4. Rajčata z konzervy rozmačkáme vidličkou přidáme i se šťávou k párkům a krátce podusíme
5. Zalijeme vývarem a vmícháme rajský protlak, vše povaříme asi 5 minut, osolíme a pikantně opepříme
6. Špagety stočíme na talíři tak, aby uprostřed vznikl volný prostor, a ten vyplníme gulášem.

Doporučení:

Článek k receptu: Klasika, která neomrzí, těstovinové fleky a české špagety.

Poznámka:

Recept i s fotografií od: Zátkovy těstoviny a mouka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy