REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety s cuketovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta vařených špaget servírovaných spolu se smetanovou omáčkou z cukety, bylinek, smetany, rajčat a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gZátkových špaget
500 gcukety
125 mlsmetany ke šlehání
75 mlolivového oleje
2 ksstroužky česneku
2 ksrajčat
1 ksvelkého vejce
1 kscibule
2 lžícenakrájených čerstvých míchaných bylinek
čerstvě mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Špagety vložíme do vařící osolené vody společně s jednou lžící oleje a vaříme 8-10 minut, pak je slijeme, dáme stranou a udržujeme teplé
2. Připravíme cuketovou omáčku; oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme je na tenké plátky, cuketu nakrájíme na proužky, zbývající olej rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, česnek a cuketu a opékáme je cca 3 minuty, občas promícháme, přidáme bylinky a na mírném ohni opékáme další 1 minutu, pak přidáme smetanu ke šlehání, sůl a pepř
3. Rajčata nakrájíme na kousky a přidáme na pánev do omáčky, povaříme je jen krátce, dokud nebudou velmi horké, občas promícháme
4. Špagety podáváme zalité cuketovou omáčkou.

Doporučení:

Článek k receptu: Klasika, která neomrzí, těstovinové fleky a české špagety.

Poznámka:

Recept i s fotografií od: Zátkovy těstoviny a mouka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy