REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety s cherry rajčátky, fetou a rukolou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý oběd z vařených špaget a cherry rajčátek opečených na olivovém oleji spolu se stroužky česneku, dochucené sýrem feta a lístky rukoly.


Ingredience:
500 gšpaget
500 gcherry rajčátek
250 gsýra Feta
10-15 ksstroužků česneku
100 mlolivového oleje
1 velká hrstlístků rukoly
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Uvaříme špagety v mírně osolené vodě, uvaříme je tzv. al dente – tedy na skus, hotové vyndáme z vody a necháme důkladně okapat
2. Na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupané a rozpůlené stroužky česneku dozlatova
3. Přidáme cherry rajčátka a mícháme, dokud se nezačnou loupat
4. Pánev sundáme ze zdroje tepla a k rajčátkům a česneku vmícháme rukolu a nadrobený sýr Feta
5. Směs dochutíme solí a nejlépe čerstvě namletým pepřem, vmícháme okapané těstoviny a pokrm můžeme podávat.

Doporučení:

Pokud použijeme náš český česnek, použijeme jen 6-8 stroužků!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy