REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špagety s boloňskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené špagety servírované s omáčkou z mletého masa, kuřecích jater, rajčat a dalších ingrediencí, posypané strouhaným parmazánem.


Ingredience:
500 gšpaget
50 gstrouhaného parmazánu
voda
sůl
Na omáčku:
200 gmletého hovězího masa
200 gmletého vepřového masa
100 gkuřecích jater
300 mlčerveného vína
4 lžíceolivového oleje
2 ksplechovek loupaných rajčat
1 ksvelké mrkve
1 ksstonku řapíkatého celeru
1 kscibule
1 ksbobkového listu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí játra nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky
2. Očištěnou mrkev na hrubo nastrouháme, celer nakrájíme na tenké plátky a rajčata slijeme, šťávu uchováme, plody nakrájíme na drobno
3. V hrnci na rozehřátém oleji krátce orestujeme cibuli, přidáme mrkev i celer a společně orestujeme, přidáme bobkový list, játra, mleté maso a vařečkou rozdělujeme větší hrudky masa, až je maso opečené
4. Pak zalijeme červeným vínem, které necháme odpařit, přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, dochutíme solí, pepřem a necháme alespoň 45 minut provářet za občasného promíchání
5. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě, potom je slijeme, rozdělíme na jednotlivé talíře, ozdobíme připravenou omáčkou a posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy