Uvařené špagety servírované s omáčkou z mletého masa, kuřecích jater, rajčat a dalších ingrediencí, posypané strouhaným parmazánem.
Ingredience:
500 g | špaget |
50 g | strouhaného parmazánu |
voda | |
sůl | |
Na omáčku: | |
200 g | mletého hovězího masa |
200 g | mletého vepřového masa |
100 g | kuřecích jater |
300 ml | červeného vína |
4 lžíce | olivového oleje |
2 ks | plechovek loupaných rajčat |
1 ks | velké mrkve |
1 ks | stonku řapíkatého celeru |
1 ks | cibule |
1 ks | bobkového listu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Očištěná kuřecí játra nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
- Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, celer nakrájíme na tenké plátky a rajčata slijeme, šťávu uchováme, plody nakrájíme nadrobno.
- V hrnci na rozehřátém oleji krátce orestujeme cibuli, přidáme mrkev i celer a společně orestujeme, přidáme bobkový list, játra, mleté maso a vařečkou rozdělujeme větší hrudky masa, až je maso opečené.
- Pak zalijeme červeným vínem, které necháme odpařit, přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, dochutíme solí, pepřem a necháme alespoň 45 minut provářet za občasného promíchání.
- Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě, potom je slijeme, rozdělíme na jednotlivé talíře, ozdobíme připravenou omáčkou a posypeme najemno nastrouhaným parmazánem.