REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sous-vide biftek dokončený na grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Biftek předpřipravený metodou sous-vide, potom opečený zprudka na pomaštěném roštu venkovníhoi grilu, servírovaný například s uvařenými brambory, které pomažete sádlem a ogrilujete, nebo s grilovanými žampiony či plátky fenyklu.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
150 gvyzrálé pravé hovězí svíčkové
15 gmásla
1 snítkatymiánu a rozmarýnu
několik kuliček růžového pepře
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
kousek špeku na pomazání mřížky grilu

Postup:
  1. Nastavte sous-vide lázeň o dva stupně níže, než je daná teplota odpovídající kýženému propečení masa v jeho středu (tj. rare 50 °C, medium rare 53 °C, medium 58 °C)
  2. Očistěte hovězí svíčkovou, osolte ji, opepřete čerstvě mletým pepřem a zabalte ji do pruhu potravinové folie, aby držela tvar válce
  3. Vložte do pytlíku určeného pro sous-vide vaření spolu s čerstvými bylinkami a zavakuujte
  4. Přesuňte do předehřáté lázně, aby maso bylo zcela ponořeno a nechte zde maso 60 – 120 minut podle průměru masa
  5. Po vyndání z lázně z masa odstraňte folii a bylinky
  6. Mříž maximálně rozpáleného grilu pomažte špekem a na místo s nejvyšší teplotou položte vždy každou stranou biftek tak, aby se na povrchu utvořila hnědá „kůrka“
  7. V ohnivzdorné misce na grilu rozpusťte máslo s několika kuličkami růžového pepře
  8. Vložte ogrilované maso do tohoto lůžka a nechte ho pár minut odpočinout mimo gril
  9. Následně servírujte například s uvařenými brambory, které pomažete sádlem a ogrilujete, nebo s grilovanými žampiony či plátky fenyklu.
Poznámka:

Foto zdroj: Privest, autorka receptu: Veronika Kokešová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy