REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šopský salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pestrý salát z čerstvé zeleniny nakrájené na hrubší kousky servírovaný spolu s drobnějšími kousky balkánského sýra.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
400 gsalátových okurek
300 grajčat
200 gpaprikových lusků
120 gcibule
100 gbalkánského sýra
30 goleje
15 gocta
15 gsoli
10 gcukru
0,5 gmletého pepře

Postup:

1. Dobře očištěnou a opranou zeleninu nakrájíme na drobné kousky
2. Přidáme kolečka nakrájené cibule
3. Vše promícháme s nálevem připraveným z oleje, octu, cukru, mletého pepře a soli
4. Povrch salátu posypeme nastrouhaným (rozdrobeným) balkánských sýrem.

Doporučení:

Sýr můžeme do salátu i zamíchat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy