REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sněhová roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na alobalu upečený sněhový plát, potřený zavařeninou, zatočený do tvaru rolády, zdobený barevnou rýží nebo šlehačkou.


Ingredience:
180 gpískového cukru
6 ksžloutků
6 ksbílků
6 lžicpolohrubé mouky
pikantní zavařenina
alobal
olej
čokoládová poleva
barevná rýže nebo šlehačka na ozdobu

Postup:

1. Z bílků nejlépe metličkou vyšleháme tuhý sníh z bílků
2. Do sněhu opatrně zašleháme cukr a vetřeme žloutky a mouku
3. Na plech rozložíme alobal, potřeme jej olejem, nalijeme těsto a v troubě, předehřáté na 170-180 °C, upečeme
4. Ještě teplou roládu ihned potřeme pikantní zavařeninou, zarolujeme, polijeme čokoládovou polevou a zdobíme barevnou rýží nebo šlehačkou.

Doporučení:

Vaječné bílky nejlépe nabudou, šleháme-li je ručně, ale samozřejmě můžeme použít i elektrický šlehač. Bílky by měly mít pokojovou teplotu. Sníh nesmíme přešlehat, jinak zřídne, stejně tak necháme-li ho dlouho stát. U misky i metly ke šlehání musíme dbát na čistotu, i trocha vlhkosti je na škodu. Stačí kapička vody nebo minimální množství žloutku a sníh už půjde jen těžko vyšlehat do požadované tuhosti.

Poznámka:

Barevná rýže: Cukrářské sypání určené ke zdobení dortů, zákusků a na vánoční cukroví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy