REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sněhová kuřátka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené cukroví z máslových sušenek a bílkového krému potřené polevou.


Ingredience:
40 kskulatých máslových sušenek
100 gmalinového džemu
Na bílkový krém:
200 gcukru krupice
5 ksbílků
šťáva z 1/2 citronu
Na polevu:
2 lžícesolamylu
250 gmoučkového cukru
100 mlvlažné vody
1 ksbílku
šťáva z 1/2 citronu
Na dohotovení:
1 lžičkarozpuštěné čokolády
žluté potravinářské barvivo
červené potravinářské barvivo

Postup:

1. Polovinu máslových sušenek potřeme malinovým džemem a spojíme se zbylými sušenkami
2. Potom bílky s krupicovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až krém začne houstnout, pak nádobu vyjmeme z vodní lázně, přidáme citronovou šťávu a šleháme do úplného vychladnutí a zhoustnutí
3. Poté krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na sušenky nastříkáme větší bochánek jako tělíčko, na něho menší bochánek jako hlavičku, vytáhneme špičku (zobáček) a při pokojové teplotě necháme asi 60 minut zasychat
4. Na polevu z vlažné vody, moučkového cukru, bílku, citronové šťávy a solamylu utřeme hladkou lesklou polevu, obarvíme ji na žluto a kuřátka jí potřeme, zobáček obarvíme červenou barvou, oči namalujeme z rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy