Nepečené cukroví z máslových sušenek a bílkového krému potřené polevou.
Ingredience:
40 ks | kulatých máslových sušenek |
100 g | malinového džemu |
Na bílkový krém: | |
200 g | cukru krupice |
5 ks | bílků |
šťáva z 1/2 citronu | |
Na polevu: | |
2 lžíce | solamylu |
250 g | moučkového cukru |
100 ml | vlažné vody |
1 ks | bílku |
šťáva z 1/2 citronu | |
Na dohotovení: | |
1 lžička | rozpuštěné čokolády |
žluté potravinářské barvivo | |
červené potravinářské barvivo |
Postup:
1. Polovinu máslových sušenek potřeme malinovým džemem a spojíme se zbylými sušenkami
2. Potom bílky s krupicovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až krém začne houstnout, pak nádobu vyjmeme z vodní lázně, přidáme citronovou šťávu a šleháme do úplného vychladnutí a zhoustnutí
3. Poté krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na sušenky nastříkáme větší bochánek jako tělíčko, na něho menší bochánek jako hlavičku, vytáhneme špičku (zobáček) a při pokojové teplotě necháme asi 60 minut zasychat
4. Na polevu z vlažné vody, moučkového cukru, bílku, citronové šťávy a solamylu utřeme hladkou lesklou polevu, obarvíme ji na žluto a kuřátka jí potřeme, zobáček obarvíme červenou barvou, oči namalujeme z rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout.