REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šneci z krůtích prsou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky krůtích prsou obložené anglickou slaninou a kapií, stočené do rolády, nakrájené na plátky, napíchané na jehly, opečené na oleji a dopečené v troubě doměkka.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
4 lžíceoleje
1 lžíceworcesterské omáčky
4 kssilnější plátky anglické slaniny
4 kssterilované kapie
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Důkladně očištěná, pod studenou tekoucí vodou opláchnutá, osušená krůtí prsa nakrájíme na 4 stejně velké plátky, opatrně je naklepeme
2. Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a poklademe plátky anglické slaniny, do středu položíme okapanou kapii a jednotlivé plátky stočíme do rolády
3. Každou roládu nakrájíme na čtyři špalíčky, ty napícháme na jehly nebo špejle, pokapeme je worcesterskou omáčkou
4. V pánvi na rozpáleném oleji špízy z obou stran zprudka opečeme, přendáme je do pekáčku
5. Krůtí špízy v troubě vyhřáté na 170 °C pečeme asi 15 minut, můžeme je mírně podlít vodou nebo vývarem.

Doporučení:

Takto připravené krůtí špízy servírujeme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy