Plátky krůtích prsou obložené anglickou slaninou a kapií, stočené do rolády, nakrájené na plátky, napíchané na jehly, nebo jen samostatně zajištěné párátky, opečené na oleji a dopečené v troubě doměkka.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
4 lžíce | oleje |
1 lžíce | worcesterské omáčky |
4 ks | silnější plátky anglické slaniny |
4 ks | sterilované kapie |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
- Důkladně očištěná, pod studenou tekoucí vodou opláchnutá, osušená krůtí prsa nakrájíme na 4 stejně velké plátky, opatrně je naklepeme.
- Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a poklademe plátky anglické slaniny, do středu položíme okapanou kapii a jednotlivé plátky stočíme do rolády.
- Každou roládu nakrájíme na čtyři špalíčky, ty napícháme na jehly nebo špejle, nebo jednotlivé kousky zajistíme párátky, pokapeme je worcesterskou omáčkou.
- V pánvi, na rozpáleném oleji, špízy, nebo i jednotlivé kousky, z obou stran zprudka opečeme, přendáme je do pekáčku.
- Krůtí špízy v troubě vyhřáté na 170-180 °C pečeme odklopené asi 15 minut, můžeme je mírně podlít vodou nebo vývarem.
Takto připravené krůtí špízy servírujeme s různě upravenými brambory.