REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová polévka ze zeleniny, zdobená škvarečky ze slaniny, pažitkou a krutony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované kousky cibule, česneku a další zeleniny, zalité vývarem, povařené do změknutí, polévka pak zjemněná smetanou a servírovaná ozdobená malými škvarečky ze slaniny, chlebovými krutonky, pažitkou a smetanou.


Ingredience:
1 kscukety, středně velké
1 kskousek kedlubny
1 kskousek celeru
1 ksbrambor
1 kscibule
3 ksstroužky česneku
1 dclsmetany
0,5 lzeleninového vývaru
pár snítků tymiánu
kurkuma
pepř
sůl
na ozdovu krutonky, slaninové škvarečky a smetana

Postup:

1. Nejprve na oleji zpěníme cibulku, po chvilce dáme česnek a necháme jen zesklovatět
2. Přidáme nakrájenou cuketu, brambor, kedlubnu a celer na kostičky, vše orestujeme, posypeme kurkumou, osolíme, opepříme, přidáme natrhaný tymián a zalijeme asi půl litrem zeleninového vývaru
3. Vaříme do změknutí, pak vše rozmixujeme a zjemníme smetanou
4. Ještě popřípadě dochutíme a zdobíme malými škvarečky ze slaniny, pokapeme smetanou a ozdobíme pažitkou a krutonky.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy