REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová houbová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli a másle podušené houby, zalité vývarem, polévka povařená spolu s brambory, zahuštěná jíškou, dochucená smetanou.


Ingredience:
300 gčerstvých nebo zmražených hub, nejlepší jsou hřiby nebo lišky
300 gbrambor
1,5 lvývaru
2 dlsladké smetany
1 kscibule
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli zpěníme na másle, přidáme houby, lehce osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka
2. Když jsou houby měkké, zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme až brambory změknou
3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou polévku zahustíme, provaříme ji dalších 10 minut
4. Hotovou polévku stáhneme z ohně a za stálého míchání vlijeme smetanu, která by měla mít pokojovou teplotu, zamícháme a dále už nevaříme, nejlépe ihned podáváme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy