REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová česneková polévka s brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná polévka s brambory, která silně voní po česneku. Zjemněná smetanou, dochucená tymiánem a nakonec ozdobená čerstvou petrželovou natí.


Ingredience:
1 kspalice česneku
6 ksstředně velkých brambor
1 ksvětší cibule
1 lzeleninového vývaru
250 mlsmetany ke šlehání
6 lžicmásla (z toho 1 na závěr)
3 lžícehladké mouky
1 lžícesušeného medvědího česneku
1 lžičkatymiánu
mletý černý pepř
čerstvá petržel
sůl

Postup:

1. Na másle zpěníme cibulku nakrájenou na drobno a přidáme mouku
2. Za stálého míchání asi pět minut restujeme a pak postupně vléváme studený vývar
3. Přidáme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory a trochu soli
4. Po uvaření brambor vmícháme tymián, medvědí česnek a stroužky prolisovaného česneku
5. Pak do polévky vlijeme smetanu ke šlehání a odstavíme
6.

Nakonec do horké polévky přidáme lžíci studeného másla a necháme je rozpustit.

Doporučení:

Podáváme se smaženými krutony nebo s pečivem.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy