REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další skvělý recept na nadýchanou bublaninu plnou ovoce, servírovanou pěkně pocukrovanou moučkovým cukrem.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
200 gkysané smetany 16 %
150 gkrupicového cukru
80 gměkkého másla
1 sáčekvanilkový cukr s rumovou příchutí
1 sáčekkypřící prášek do pečiva
3 ksvejce (větší stačí 2)
sezonní ovoce: jahody, třešně, višně, rybíz...
mouka na vysypání pekáčku, olejový sprej na vystříkání

Postup:

1. Máslo s cukry a žloutky ušleháme do husté pěny
2. Bílky se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu
3. Do žloutkové hmoty přidáme zakysanku, kterou necháme ohřát na pokojovou teplotu
4. Mouku a kypřící prášek prosijeme a na střídačku a po částech přidáváme společně s bílkovým sněhem do žloutkové hmoty
5. Menší pekáček (35 x 24 cm) s vyšším okrajem vystříkáme olejovým sprejem a vysypeme hrubou moukou
6. Těsto pomocí stěrky vyrovnáme do pekáčku a přidáme libovolné sezonní ovoce: jahody, třešně, višně, rybíz … pokud máme větší například meruňky nebo broskve, tyto překrájím na menší kousky
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20 až 25 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou
8. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy