REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová bublanina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další skvělý recept na nadýchanou bublaninu plnou ovoce, servírovanou pěkně pocukrovanou moučkovým cukrem.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
200 gkysané smetany 16 %
150 gkrupicového cukru
80 gměkkého másla
1 sáčekvanilkový cukr s rumovou příchutí
1 sáčekkypřící prášek do pečiva
3 ksvejce (větší stačí 2)
sezonní ovoce: jahody, třešně, višně, rybíz...
mouka na vysypání pekáčku, olejový sprej na vystříkání

Postup:

1. Máslo s cukry a žloutky ušleháme do husté pěny
2. Bílky se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu
3. Do žloutkové hmoty přidáme zakysanku, kterou necháme ohřát na pokojovou teplotu
4. Mouku a kypřící prášek prosijeme a na střídačku a po částech přidáváme společně s bílkovým sněhem do žloutkové hmoty
5. Menší pekáček (35 x 24 cm) s vyšším okrajem vystříkáme olejovým sprejem a vysypeme hrubou moukou
6. Těsto pomocí stěrky vyrovnáme do pekáčku a přidáme libovolné sezonní ovoce: jahody, třešně, višně, rybíz … pokud máme větší například meruňky nebo broskve, tyto překrájím na menší kousky
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20 až 25 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou
8. Po upečení necháme vychladnout na mřížce a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy