REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený salám se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek měkkého salámu potřený bílkem, pak na plátek salámu položen plátek sýra, opět potřený bílkem a zaklopený dalším plátkem salámu, takto připravený salám se sýrem obalený v trojobalu a usmažený na rozehřátém oleji, z obou stran, pěkně dozlatova.


Ingredience:
300 gširšího měkkého salámu (např. Gothaje)
150 gnakrájeného salámového sýra na plátky
2 ksvajec
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka

Postup:

1. Salám si oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm
2. Pak si jedno vejce rozdělíme na bílek a žloutek, bílek rozšleháme
3. Poté plátek salámu potřeme bílkem, položíme na něj plátek sýra, opět potřeme bílkem a přitiskneme dalším kolečkem salámu
4. Takto připravený salám se sýrem obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
5. Obalený salám se sýrem smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Vhodná příloha je bramborová kaše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy