Plátek měkkého salámu potřený bílkem, pak na plátek salámu položen plátek sýra, opět potřený bílkem a zaklopený dalším plátkem salámu, takto připravený salám se sýrem obalený v trojobalu a usmažený na rozehřátém oleji, z obou stran, pěkně dozlatova.
Ingredience:
300 g | širšího měkkého salámu (např. Gothaje) |
150 g | nakrájeného salámového sýra na plátky |
2 ks | vajec |
olej na smažení | |
hladká mouka | |
strouhanka |
Postup:
1. Salám si oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm
2. Pak si jedno vejce rozdělíme na bílek a žloutek, bílek rozšleháme
3. Poté plátek salámu potřeme bílkem, položíme na něj plátek sýra, opět potřeme bílkem a přitiskneme dalším kolečkem salámu
4. Takto připravený salám se sýrem obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
5. Obalený salám se sýrem smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje z obou stran dozlatova.
Vhodná příloha je bramborová kaše.