Jemné a křehké řízky z kachních prsou, předem naložené v česneku a koření, poté obalené a osmažené na kachním sádle. Podávané s opečenými brambůrky.
Ingredience:
Pro čtyři osoby: | |
4 ks | prsou z mladé kachny bez kůže |
4 ks | stroužku česneku |
2 ks | vajec |
800 g | malých brambor |
sádlo (může být kachní) | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
petrželka | |
vegeta | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Prsa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme jemně česnekem
2. Necháme odležet alespoň čtyři hodiny
3. Pak obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
4. Smažíme zvolna na sádle
5. Brambory si uvaříme ve slupce, oloupeme, prosypeme vegetou a třeným nesoleným česnekem a osmažíme do zlatova
6. Na závěr přidáme petrželku.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika
Smažený gothaj, bramborová kaše
Směs luštěnin na orestované šalotce a pečená medová šunka