Rychlý a chutný pokrm, pokud ovšem seženete dobrý Gothajský salám, což dnes není samozřejmostí! Obalený podávaný s bramborovou kaší a kyselou okurkou nebo okurkovým salátem může být dobrá volba na rychlý a levný oběd.
Ingredience:
2 ks | vejce |
1 dcl | mléka |
olej na smažení | |
sůl | |
Na bramborovou kaši: | |
800 g | brambor |
40 g | másla |
200 ml | mléka |
nasekaná petrželka nebo pažitka na ozdobu | |
voda | |
sůl | |
80 g | hladké mouky |
100 g | strouhanky |
500 g | salámu Gothaj |
Rozpis na 4 porce |
Postup:
1. Salám nakrájíme na 1-1,5 cm silné plátky
2. Připravená kolečka Gothaje obalíme v prosáté mouce, ve vejcích osolených špetkou soli a rozšlehaných s mlékem, v prosáté strouhance
3. Pak je osmažíme ve fritovacím hrnci, nebo na pánvičce, z obou stran, dozlatova
4. Podáváme teplé, s bramborovou kaší a kyselou nakládanou okurkou nebo okurkovým salátem.
Příprava bramborové kaše:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová
Smažené kostky rybího filé, šťouchané brambory, červená řepa
Smažený řízek z kachních prsou, opečené brambůrky