REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený gothaj, bramborová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý a chutný pokrm, pokud ovšem seženete dobrý Gothajský salám, což dnes není samozřejmostí! Obalený podávaný s bramborovou kaší a kyselou okurkou nebo okurkovým salátem může být dobrá volba na rychlý a levný oběd.


Ingredience:
2 ksvejce
1 dclmléka
olej na smažení
sůl
Na bramborovou kaši:
800 gbrambor
40 gmásla
200 mlmléka
nasekaná petrželka nebo pažitka na ozdobu
voda
sůl
80 ghladké mouky
100 gstrouhanky
500 gsalámu Gothaj
Rozpis na 4 porce

Postup:

1. Salám nakrájíme na 1-1,5 cm silné plátky
2. Připravená kolečka Gothaje obalíme v prosáté mouce, ve vejcích osolených špetkou soli a rozšlehaných s mlékem, v prosáté strouhance
3. Pak je osmažíme ve fritovacím hrnci, nebo na pánvičce, z obou stran, dozlatova
4. Podáváme teplé, s bramborovou kaší a kyselou nakládanou okurkou nebo okurkovým salátem.

Příprava bramborové kaše:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy