REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený chřest s krevetami v pomarančové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené kousky chřestu, zkaramelizované spolu s dalšími ingrediencemi, servírované s opečenými krevetami přelitými pomerančovou šťávou.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
1 kgbílého nebo zeleného chřestu
100 gmásla
4 lžícecukru
1 lžícemásla
18 kskrevet
4-6 kslístků šalvěje
3 kspomeranče
1/2 kspórku
chilli koření
olivový olej
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Kousky očištěného chřestu zprudka orestujeme na pánvi na troše olivového oleje spolu s listy šalvěje
2. Přidáme proužky pórku, chilli a nastrouhanou kůru z 1/
2 kusu pomeranče, vše zkaramelizujeme s cukrem, zakápneme šťávou z pomerančů a povaříme
3. V této fázi přípravy do pokrmu vložíme studené vločky másla, dobře zamícháme a odstavíme ze zdroje tepla, dochutíme solí a pepřem
4. Okapané krevety zprudka opečeme na troše olivového oleje dochuceného trochou tymiánu, přidáme máslo, osolíme a okořeníme pepřem
4. Na talířích naaranžujeme kousky chřestu, ty obložíme krevetami a přelijeme pomerančovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy