Na pánvi opečené kousky chřestu, zkaramelizované spolu s dalšími ingrediencemi, servírované s opečenými krevetami přelitými pomerančovou šťávou.
Ingredience:
Rozpis na 6 porcí: | |
1 kg | bílého nebo zeleného chřestu |
100 g | másla |
4 lžíce | cukru |
1 lžíce | másla |
18 ks | krevet |
4-6 ks | lístků šalvěje |
3 ks | pomeranče |
1/2 ks | pórku |
chilli koření | |
olivový olej | |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kousky očištěného chřestu zprudka orestujeme na pánvi na troše olivového oleje spolu s listy šalvěje
2. Přidáme proužky pórku, chilli a nastrouhanou kůru z 1/
2 kusu pomeranče, vše zkaramelizujeme s cukrem, zakápneme šťávou z pomerančů a povaříme
3. V této fázi přípravy do pokrmu vložíme studené vločky másla, dobře zamícháme a odstavíme ze zdroje tepla, dochutíme solí a pepřem
4. Okapané krevety zprudka opečeme na troše olivového oleje dochuceného trochou tymiánu, přidáme máslo, osolíme a okořeníme pepřem
4. Na talířích naaranžujeme kousky chřestu, ty obložíme krevetami a přelijeme pomerančovou omáčkou.