Palačinky plněné směsí strouhaného sýra, vegety a smetany, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.
Ingredience:
250 g | tvrdého sýra |
100 ml | smetany |
špetka vegety | |
olej na smažení | |
Na obalení: | |
2 lžíce | mléka |
2 ks | vajec |
hladká mouka | |
strouhanka | |
Na těsto: | |
250 g | hladké mouky |
0,5 l | polotučného mléka |
2 ks | vajec |
sůl |
Postup:
1. Z hladké mouky, vajec, polotučného mléka a soli připravíme těsto, z kterého na rozehřátém oleji usmažíme tenké palačinky
2. Palačinky naplníme na jemno nastrouhaným sýrem rozmíchaným se smetanou a špetkou vegety, srolujeme a překrojíme na poloviny
3. Každou pak obalíme v trojobalu (v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a strouhankou) a osmažíme ze všech stran na rozehřátém oleji.
Podáváme horké s dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.