REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené sýrové rizoletky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky plněné směsí strouhaného sýra, vegety a smetany, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
250 gtvrdého sýra
100 mlsmetany
špetka vegety
olej na smažení
Na obalení:
2 lžícemléka
2 ksvajec
hladká mouka
strouhanka
Na těsto:
250 ghladké mouky
0,5 lpolotučného mléka
2 ksvajec
sůl

Postup:

1. Z hladké mouky, vajec, polotučného mléka a soli připravíme těsto, z kterého na rozehřátém oleji usmažíme tenké palačinky
2. Palačinky naplníme na jemno nastrouhaným sýrem rozmíchaným se smetanou a špetkou vegety, srolujeme a překrojíme na poloviny
3. Každou pak obalíme v trojobalu (v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a strouhankou) a osmažíme ze všech stran na rozehřátém oleji.

Doporučení:

Podáváme horké s dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy