REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené plotičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené, odleželé drobné plotice máčené v mléce, obalené ve směsi z mouky a mleté pálivé papriky, usmažené dozlatova.


Ingredience:
800 gdrobných plotic
100 goleje
3 ksstroužky česneku
pálivá mletá paprika
hladká mouka
mléko
sůl

Postup:

1. Osolené plotice necháme asi 2 hodiny odležet v chladu, pak je osušíme papírovým ubrouskem
2. Zevnitř ryby potřeme česnekem utřeným se solí, omočíme je v mléce a obalíme ve směsi mouky a papriky
3. V rozpáleném oleji je prudce osmažíme.

Poznámka:

Více o plotici obecné najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Plotice obecná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy