REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené paprikové kuře s krémovým okurkovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc marinované kousky mladého kuřete, obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené ve směsi másla a špeku dozlatova, podávané s okurkovým salátem dochuceným kysanou smetanou.


Ingredience:
Na 4 porce:
1 ksvykostěné mladé kuře (asi 1 kg, nakrájené na malé kousky, stažené z kůže)
4 lžičky lahůdkové papriky Kotányi
1 lžícepetrželky
mouka, vejce a strouhanka na obalování
máslo, špek či olej na smažení
plátky citrónu na ozdobení
citrónová šťáva
sůl
Na krémový okurkový salát:
1 ksokurka, oloupaná, nakrájená na plátky
1 ksmalý nasekaný stroužek česneku
2 lžíceocta (příp. octa s estragonem)
2 lžícedýňového oleje
1 lžícekysané smetany
špetka moučkového cukru
mletý bílý pepř
špetka soli

Postup:

1. Kousky kuřete marinujeme posypané paprikou a zakápnuté citrónovou šťávou (pokud možno přes noc)
2. Druhý den maso osolíme, obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a pomalu smažíme na směsi másla a špeku
3. Kuřecí kousky necháme pečlivě okapat na papírovém ručníku, naaranžujeme na talíře, ozdobíme citrónovými plátky a podáváme s okurkovým salátem.

Příprava okurkového salátu:
Oloupanou, nastrouhanou okurku osolíme, necháme asi 10 minut stát, pak slijeme přebytečnou šťávu, přidáme zbývající koření, krátce promícháme, přidáme dýňový olej a necháme marinovat asi 10 minut, nakonec zalijeme kysanou smetanou.

Poznámka:

Zdroj: Kotanyi.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy