REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kuřecí závitky s brynzovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepané kuřecí řízky z noh pokladené listy špenátu, brynzou a podrcenými ořechy, řízky pak zamotané do tvaru rolády a obalené v klasickém trojobalu, závitky nakonec usmažené ve fritovacím hrnci, nebo na pánvi ve větším množství tuku dozlatova.


Ingredience:
4 ksvelké kuřecí stehenní řízky bez kosti, tzv. steaky
12 ksšpenátových listů (záleží na velikosti masa i špenátu)
4 ksstroužky česneku
1 hrstvlašských ořechů
125 gbrynzy
párátka
pepř
sůl
a pokud budeme smažit v pánvi, tak ještě sádlo, olej nebo jiný tuk
Na trojobal:
4 lžícehladké mouky
2 lžícemléka nebo smetany
2 ksvejce
přiměřeně strouhanky

Postup:

1. Maso umyjeme, řádně osušíme a jen velmi zlehka osolíme, můžeme i opepřit
2. Mezi dvěma potravinařskými foliemi (nebo v mikrotenovém sáčku) rozklepeme na co možno nejtenčí plát, když vyrobíme díru, nebo tam je již z výroby, nevadí, Proč nevadí? Poněvadž nyní nastane maskování děr špenátem.
3. Pokud nekoupíme již špenát praný, tento úkon provedeme sami, poté jej necháme okapat a oschnout, takže teď celou plochu masa pokryjeme špenátovými listy, na ně rozdrobíme brynzu, poklademe česnekem, který pokrájíme na plátky a nakonec i ořechy
4. Ořechy vhodíme do mikrotenového sáčku a ztrestáme je paličkou na maso, rozuměj: prostě je nahrubo posekáme … a třeba zrovínka tímto způsobem
5. Nyní nastává trochu nervózní období (můj případ), kdy se snažíme maso nějakým způsobem zabalit, zamotat … zkrátka děláme, co umíme, pomůžeme si párátky … prostě maso sbalíme nebo jen přehneme (to mi nešlo), šikovnější jenom konce po naplnění sklepnou paličkou (to by jistě šlo líp, kdybychom plnili prsní řízky, ale co si budeme povídat, ty stehenní jsou šťavnatější)
6. Do misek nebo jiných vhodných nádob si připravíme: hladkou mouku, vejce + mléko, strouhanku, zamotance osolíme, dáváme pozor na ta párátka, ať si nepopícháme prstíky! A klasicky jedeme na troj NE boj! obal :-), takže postupně zamotance obalíme v mouce, vajíčkách a nakonec ve strouhance
7. A budeme smažit; kdo má, použije k tomuto účelu fritézu … no vytáhni ji, stejně od léta zahálí ve spíži! Kdo nemá, smaží ve vyšší vrstvě tuku a to velmi pomalu, ať se závitky pořádně prosmaží. Fritéza je v tomto případě výhodou, protože se maso smaží krásně ze všech stran, nic se nemusí hlídat ani otáčet, při teplotě 180 °C tak 10-12 minut ve fritéze.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Takto připravenou kapsu je nejlepší podávat na šikmo rozkrojenou, pokud by nebyla zevnitř úplně hotová, nevadí, zachrání to mikrovlnná trouba, v které ji necháme chvíli protočit, aby se kuřecí maso dodělalo.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy