REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kuřecí závitky s brynzovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepané kuřecí řízky z noh pokladené listy špenátu, brynzou a podrcenými ořechy, řízky pak zamotané do tvaru rolády a obalené v klasickém trojobalu, závitky nakonec usmažené ve fritovacím hrnci, nebo na pánvi ve větším množství tuku dozlatova.


Ingredience:
4 ksvelké kuřecí stehenní řízky bez kosti, tzv. steaky
12 ksšpenátových listů (záleží na velikosti masa i špenátu)
4 ksstroužky česneku
1 hrstvlašských ořechů
125 gbrynzy
párátka
pepř
sůl
a pokud budeme smažit v pánvi, tak ještě sádlo, olej nebo jiný tuk
Na trojobal:
4 lžícehladké mouky
2 lžícemléka nebo smetany
2 ksvejce
přiměřeně strouhanky

Postup:

1. Maso umyjeme, řádně osušíme a jen velmi zlehka osolíme, můžeme i opepřit
2. Mezi dvěma potravinařskými foliemi (nebo v mikrotenovém sáčku) rozklepeme na co možno nejtenčí plát, když vyrobíme díru, nebo tam je již z výroby, nevadí, Proč nevadí? Poněvadž nyní nastane maskování děr špenátem.
3. Pokud nekoupíme již špenát praný, tento úkon provedeme sami, poté jej necháme okapat a oschnout, takže teď celou plochu masa pokryjeme špenátovými listy, na ně rozdrobíme brynzu, poklademe česnekem, který pokrájíme na plátky a nakonec i ořechy
4. Ořechy vhodíme do mikrotenového sáčku a ztrestáme je paličkou na maso, rozuměj: prostě je nahrubo posekáme … a třeba zrovínka tímto způsobem
5. Nyní nastává trochu nervózní období (můj případ), kdy se snažíme maso nějakým způsobem zabalit, zamotat … zkrátka děláme, co umíme, pomůžeme si párátky … prostě maso sbalíme nebo jen přehneme (to mi nešlo), šikovnější jenom konce po naplnění sklepnou paličkou (to by jistě šlo líp, kdybychom plnili prsní řízky, ale co si budeme povídat, ty stehenní jsou šťavnatější)
6. Do misek nebo jiných vhodných nádob si připravíme: hladkou mouku, vejce + mléko, strouhanku, zamotance osolíme, dáváme pozor na ta párátka, ať si nepopícháme prstíky! A klasicky jedeme na troj NE boj! obal :-), takže postupně zamotance obalíme v mouce, vajíčkách a nakonec ve strouhance
7. A budeme smažit; kdo má, použije k tomuto účelu fritézu … no vytáhni ji, stejně od léta zahálí ve spíži! Kdo nemá, smaží ve vyšší vrstvě tuku a to velmi pomalu, ať se závitky pořádně prosmaží. Fritéza je v tomto případě výhodou, protože se maso smaží krásně ze všech stran, nic se nemusí hlídat ani otáčet, při teplotě 180 °C tak 10-12 minut ve fritéze.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Takto připravenou kapsu je nejlepší podávat na šikmo rozkrojenou, pokud by nebyla zevnitř úplně hotová, nevadí, zachrání to mikrovlnná trouba, v které ji necháme chvíli protočit, aby se kuřecí maso dodělalo.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy