REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kuřecí závitky s brynzovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepané kuřecí řízky z noh pokladené listy špenátu, brynzou a podrcenými ořechy, řízky pak zamotané do tvaru rolády a obalené v klasickém trojobalu, závitky nakonec usmažené ve fritovacím hrnci, nebo na pánvi ve větším množství tuku dozlatova.


Ingredience:
4 ksvelké kuřecí stehenní řízky bez kosti, tzv. steaky
12 ksšpenátových listů (záleží na velikosti masa i špenátu)
4 ksstroužky česneku
1 hrstvlašských ořechů
125 gbrynzy
párátka
pepř
sůl
a pokud budeme smažit v pánvi, tak ještě sádlo, olej nebo jiný tuk
Na trojobal:
4 lžícehladké mouky
2 lžícemléka nebo smetany
2 ksvejce
přiměřeně strouhanky

Postup:

1. Maso umyjeme, řádně osušíme a jen velmi zlehka osolíme, můžeme i opepřit
2. Mezi dvěma potravinařskými foliemi (nebo v mikrotenovém sáčku) rozklepeme na co možno nejtenčí plát, když vyrobíme díru, nebo tam je již z výroby, nevadí, Proč nevadí? Poněvadž nyní nastane maskování děr špenátem.
3. Pokud nekoupíme již špenát praný, tento úkon provedeme sami, poté jej necháme okapat a oschnout, takže teď celou plochu masa pokryjeme špenátovými listy, na ně rozdrobíme brynzu, poklademe česnekem, který pokrájíme na plátky a nakonec i ořechy
4. Ořechy vhodíme do mikrotenového sáčku a ztrestáme je paličkou na maso, rozuměj: prostě je nahrubo posekáme … a třeba zrovínka tímto způsobem
5. Nyní nastává trochu nervózní období (můj případ), kdy se snažíme maso nějakým způsobem zabalit, zamotat … zkrátka děláme, co umíme, pomůžeme si párátky … prostě maso sbalíme nebo jen přehneme (to mi nešlo), šikovnější jenom konce po naplnění sklepnou paličkou (to by jistě šlo líp, kdybychom plnili prsní řízky, ale co si budeme povídat, ty stehenní jsou šťavnatější)
6. Do misek nebo jiných vhodných nádob si připravíme: hladkou mouku, vejce + mléko, strouhanku, zamotance osolíme, dáváme pozor na ta párátka, ať si nepopícháme prstíky! A klasicky jedeme na troj NE boj! obal :-), takže postupně zamotance obalíme v mouce, vajíčkách a nakonec ve strouhance
7. A budeme smažit; kdo má, použije k tomuto účelu fritézu … no vytáhni ji, stejně od léta zahálí ve spíži! Kdo nemá, smaží ve vyšší vrstvě tuku a to velmi pomalu, ať se závitky pořádně prosmaží. Fritéza je v tomto případě výhodou, protože se maso smaží krásně ze všech stran, nic se nemusí hlídat ani otáčet, při teplotě 180 °C tak 10-12 minut ve fritéze.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Takto připravenou kapsu je nejlepší podávat na šikmo rozkrojenou, pokud by nebyla zevnitř úplně hotová, nevadí, zachrání to mikrovlnná trouba, v které ji necháme chvíli protočit, aby se kuřecí maso dodělalo.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Návrhář Pavel Berky uspěl i v kuchyni, bojuje v soutěži MasterChef Česko

Světoznámému módnímu návrháři Pavlu Berkymu už nestačí jen ateliér. Pustil se do vaření v soutěži MasterChef, která právě odstartovala na Nově a sklidil obrovský úspěch. Jako první ze soutěžících postoupil rovnou mezi 16 nejlepších.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Mirror glaze cake

Video návod, jak vyrobit lesklý zrcadlový polevový dort. Můžete si vyrobit moderní dort, anglicky Mirror glaze cake, podle návodu tohoto videa z YOU TUBE z kanálu Tasty. Součástí videa je i text na recept v anglickém jazyce.

číst dále ...

15 nečekaných nápadů v kuchyni

V tomto videu vám ukážeme 15 užitečných nápadů pro vaši kuchyni. Sdílejte s přáteli tyto zajímavé vychytávky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy