REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kuřecí paličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí nohy plněné žampiónovou směsí, obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
12 kskuřecích paliček (spodní kuřecí nohy i s kostí)
250 gžampiónů
1 ksmladé cibulky
1 lžičkamásla
1 lžícekoření na drůbež
špetka soli
Na obalení:
200 ghladké mouky
200 gstrouhanky
2 ksvejce
1 lžícestrouhaného kokosu
olej na smažení

Postup:

1. Kuřecí paličky očistíme, omyjeme a necháme důkladně okapat
2. Ostrým nožem nohy rozřízneme, maso uvolníme od kosti tak, aby drželo jen na spodní části, část kosti odsekneme, aby zůstala palička jen s dolní části kosti a dala se dobře uchopit, postup opakujeme u všech paliček
3. Žampióny očistíme a nasekáme na jemno, cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno
4. V pánvi rozehřejeme máslo a cibulku se žampióny na něm krátce orestujeme, osolíme a necháme vychladnout
5. Směs položíme na kuřecí paličky, zabalíme a maso spíchneme párátky
6. Naplněné paličky na povrchu lehce posypeme kořením na drůbež a obalíme nejprve v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhanky a kokosu
7. Obalené paličky pozvolna osmažíme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy