Kuřecí nohy plněné žampiónovou směsí, obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
12 ks | kuřecích paliček (spodní kuřecí nohy i s kostí) |
250 g | žampiónů |
1 ks | mladé cibulky |
1 lžička | másla |
1 lžíce | koření na drůbež |
špetka soli | |
Na obalení: | |
200 g | hladké mouky |
200 g | strouhanky |
2 ks | vejce |
1 lžíce | strouhaného kokosu |
olej na smažení |
Postup:
1. Kuřecí paličky očistíme, omyjeme a necháme důkladně okapat
2. Ostrým nožem nohy rozřízneme, maso uvolníme od kosti tak, aby drželo jen na spodní části, část kosti odsekneme, aby zůstala palička jen s dolní části kosti a dala se dobře uchopit, postup opakujeme u všech paliček
3. Žampióny očistíme a nasekáme na jemno, cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno
4. V pánvi rozehřejeme máslo a cibulku se žampióny na něm krátce orestujeme, osolíme a necháme vychladnout
5. Směs položíme na kuřecí paličky, zabalíme a maso spíchneme párátky
6. Naplněné paličky na povrchu lehce posypeme kořením na drůbež a obalíme nejprve v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhanky a kokosu
7. Obalené paličky pozvolna osmažíme dozlatova.