REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kuřecí paličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí nohy plněné žampiónovou směsí, obalené v mouce, vejcích a strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
12 kskuřecích paliček (spodní kuřecí nohy i s kostí)
250 gžampiónů
1 ksmladé cibulky
1 lžičkamásla
1 lžícekoření na drůbež
špetka soli
Na obalení:
200 ghladké mouky
200 gstrouhanky
2 ksvejce
1 lžícestrouhaného kokosu
olej na smažení

Postup:

1. Kuřecí paličky očistíme, omyjeme a necháme důkladně okapat
2. Ostrým nožem nohy rozřízneme, maso uvolníme od kosti tak, aby drželo jen na spodní části, část kosti odsekneme, aby zůstala palička jen s dolní části kosti a dala se dobře uchopit, postup opakujeme u všech paliček
3. Žampióny očistíme a nasekáme na jemno, cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno
4. V pánvi rozehřejeme máslo a cibulku se žampióny na něm krátce orestujeme, osolíme a necháme vychladnout
5. Směs položíme na kuřecí paličky, zabalíme a maso spíchneme párátky
6. Naplněné paličky na povrchu lehce posypeme kořením na drůbež a obalíme nejprve v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhanky a kokosu
7. Obalené paličky pozvolna osmažíme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy