REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kuřecí krokety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté uvařené kuřecí maso smíchané s ochuceným bešamelem a vajíčkem, vytvarované do malých kroket, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
1000 gkuřete
60 gkořenové zeleniny (mrkve,petržele,celeru)
60 gmásla
50 ghladké mouky
2 ksvajec
1 kscibule
1 dlmléka
muškátový květ
nové koření
strouhanka
olej na smažení
sůl
voda
Na obalení:
1 ksvejce
5 clmléko
strouhanka
hladká mouka

Postup:

1. Očištěné kuře dáme do horké osolené vody, přidáme nové koření, očištěnou zeleninu, oloupanou cibuli a uvaříme doměkka
2. Pak maso vyjmeme, obereme od kosti a umeleme na masovém strojku
3. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, okořeníme muškátovým květem, zalijeme vývarem, metlou našleháme, přilijeme mléko a uvaříme hustou omáčku (bešamel), kterou necháme vychladnout
4. Do omáčky vmícháme mleté maso, rozklepnuté vejce a na talíři posypaném strouhankou dáme do chladničky ztuhnout
5. Ze ztuhlého těsta vykrájíme obdélníkové malé krokety, obalíme je v trojobalu a smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy