Krevety obalené v hladké mouce, vejci a strouhance, usmažené dozlatova, servírované s máčkou z majonézy.
Ingredience:
12 ks | celých krevet |
1 ks | vejce |
strouhanka | |
olej na smažení | |
hladká mouka | |
listy hlávkového salátu a kolečka citrónu na ozdobu | |
Na omáčku: | |
1/2 hrnečku | majonézy |
1 ks | středně velké cibule |
1-2 ks | vejce uvařená natvrdo |
Postup:
1. Krevety omyjeme a odstraníme z nich slupku (začínáme od ocasu)
2. Maso z krevet osolíme, okořeníme pepřem
3. Jednotlivé krevety obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance
4. Obalené krevety vkládáme do rozehřátého oleje, smažíme je dozlatova
5. Hotové krevety vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku
6. Krevety klademe na listy salátu, zdobíme plátky citrónu a podáváme s omáčkou.
Příprava omáčky:
1. Do majonézy nasekáme natvrdo uvařená vejce a očištěnou, na jemno pokrájenou cibuli
2. Omáčku osolíme a dochutíme pepřem.
Můžeme podávat i s dalšími omáčkami, například ze sójové omáčky a česneku, ze sójové omáčky a kečupu nebo ze směsi z rozemletého sezamu a soli.