REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené krevety (Ebi frai)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krevety obalené v hladké mouce, vejci a strouhance, usmažené dozlatova, servírované s máčkou z majonézy.


Ingredience:
12 kscelých krevet
1 ksvejce
strouhanka
olej na smažení
hladká mouka
listy hlávkového salátu a kolečka citrónu na ozdobu
Na omáčku:
1/2 hrnečkumajonézy
1 ksstředně velké cibule
1-2 ksvejce uvařená natvrdo

Postup:

1. Krevety omyjeme a odstraníme z nich slupku (začínáme od ocasu)
2. Maso z krevet osolíme, okořeníme pepřem
3. Jednotlivé krevety obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance
4. Obalené krevety vkládáme do rozehřátého oleje, smažíme je dozlatova
5. Hotové krevety vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku
6. Krevety klademe na listy salátu, zdobíme plátky citrónu a podáváme s omáčkou.

Příprava omáčky:
1. Do majonézy nasekáme natvrdo uvařená vejce a očištěnou, na jemno pokrájenou cibuli
2. Omáčku osolíme a dochutíme pepřem.

Doporučení:

Můžeme podávat i s dalšími omáčkami, například ze sójové omáčky a česneku, ze sójové omáčky a kečupu nebo ze směsi z rozemletého sezamu a soli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy