Kostky rybího filé pokapané citronovou šťávou, obalené v klasickém trojobalu, pak usmažené pěkně dozlatova, servírované se šťouchanými brambory ochucenými na sádle opečenou cibulí spolu s kostkami uzeného masa.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500-600 g | rybího filé – kostky |
hladká mouka | |
strouhanka | |
citron | |
vejce | |
olej | |
sůl | |
Na šťouchané brambory: | |
800 g | brambor |
200 g | uzeného masa |
1 ks | cibule |
jarní cibulka | |
kmín | |
sádlo | |
voda | |
sůl | |
Ostatní: | |
papírové ubrousky, sterilovaná červená řepa |
Postup:
1. Jednotlivé kostky filé řádně osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance
2. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje
3. Servírujeme spolu se šťouchanými brambory posypanými nasekanou jarní cibulkou, jako další přílohu podáváme nakládanou sterilovanou červenou řepu.
Příprava šťouchaných brambor:
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 1 lžíci rozehřátého sádla, orestujeme ji pěkně dozlatova spolu s kostkami uzeného masa
2. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v horké osolené vodě s trochou kmínu doměkka, pak scedíme a rozšťoucháme
4. Přidáme uzené maso s cibulí, nasekanou jarní cibulku, promícháme.
Foto: Naďa Indruchová
Smažená kuřecí kapsa plněná šunkou a sýrem, domácí hranolky
Smažený gothaj, bramborová kaše