REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené kostky rybího filé, šťouchané brambory, červená řepa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky rybího filé pokapané citronovou šťávou, obalené v klasickém trojobalu, pak usmažené pěkně dozlatova, servírované se šťouchanými brambory ochucenými na sádle opečenou cibulí spolu s kostkami uzeného masa.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500-600 grybího filé – kostky
hladká mouka
strouhanka
citron
vejce
olej
sůl
Na šťouchané brambory:
800 gbrambor
200 guzeného masa
1 kscibule
jarní cibulka
kmín
sádlo
voda
sůl
Ostatní:
papírové ubrousky, sterilovaná červená řepa

Postup:

1. Jednotlivé kostky filé řádně osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance
2. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě oleje
3. Servírujeme spolu se šťouchanými brambory posypanými nasekanou jarní cibulkou, jako další přílohu podáváme nakládanou sterilovanou červenou řepu.

Příprava šťouchaných brambor:
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 1 lžíci rozehřátého sádla, orestujeme ji pěkně dozlatova spolu s kostkami uzeného masa
2. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme v horké osolené vodě s trochou kmínu doměkka, pak scedíme a rozšťoucháme
4. Přidáme uzené maso s cibulí, nasekanou jarní cibulku, promícháme.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy