REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené jarní závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zarolované rýžové papíry naplněné masovou směsí, usmažené dozlatova.


Ingredience:
100-150 gmletého masa (1:1 vepřového a hovězího)
1/4 kshlávkového bílého zelí
1 ksbalení rýžových papírů
1 ksvelké cibule
1 ksmrkve
1 ksskleničky bambusových výhonků
1 kschilli papričky
mletý pepř
slunečnicový olej na smažení
sůl

Postup:

1. V pánvi s vyšším okrajem na lžíci rozehřátého oleje osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané, nakrájené bambusové výhonky, promícháme, pak přidáme na jemno nakrouhané bílé zelí a po dalších 5 minutách i mleté maso
3. Za stálého míchání vařečkou maso co nejvíc narušujeme, abychom se zbavili velkých hrudek, směs podle chuti osolíme, opepříme, vmícháme očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku a necháme mírně zchladnout
4. Rýžový papír namočíme do teplé vody a necháme podle návodu na obalu změknout (obvykle to trvá 2 minuty), pak papír dáme na utěrku
5. Na každé kolo rýžového papíru dáme část připravené směsi, stočíme do závitku, konce promáčkneme dovnitř a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Doporučení:

Podáváme se sladkou chilli omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy