Zarolované rýžové papíry naplněné masovou směsí, usmažené dozlatova.
Ingredience:
100-150 g | mletého masa (1:1 vepřového a hovězího) |
1/4 ks | hlávkového bílého zelí |
1 ks | balení rýžových papírů |
1 ks | velké cibule |
1 ks | mrkve |
1 ks | skleničky bambusových výhonků |
1 ks | chilli papričky |
mletý pepř | |
slunečnicový olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. V pánvi s vyšším okrajem na lžíci rozehřátého oleje osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané, nakrájené bambusové výhonky, promícháme, pak přidáme na jemno nakrouhané bílé zelí a po dalších 5 minutách i mleté maso
3. Za stálého míchání vařečkou maso co nejvíc narušujeme, abychom se zbavili velkých hrudek, směs podle chuti osolíme, opepříme, vmícháme očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku a necháme mírně zchladnout
4. Rýžový papír namočíme do teplé vody a necháme podle návodu na obalu změknout (obvykle to trvá 2 minuty), pak papír dáme na utěrku
5. Na každé kolo rýžového papíru dáme část připravené směsi, stočíme do závitku, konce promáčkneme dovnitř a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Podáváme se sladkou chilli omáčkou.