REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené cibulové kroužky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cibulové kroužky obalené v těstíčku a usmažené dozlatova.


Ingredience:
150 mlmléka
100 ghladké mouky
2 ksvelkých cibulí
2 ksvajec
1 lžíceslunečnicového oleje
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme hladkou mouku a smícháme se špetkou soli
2. Uprostřed uděláme důlek, do něho vyklepneme 2 žloutky, přilijeme mléko, 1 lžíci oleje, umícháme do hladkého těstíčka a přiklopené necháme 30 minut stát na chladném místě
3. Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli na 1 cm silná kolečka
4. Po půlhodině do těsta vmícháme tuhý sníh z 1 bílku
5. Cibulové kroužky postupně namáčíme do připraveného těstíčka a po obou stranách smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova, hotové poklademe na papírové ubrousky okapat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy