Mírně naklepaná kuřecí prsa obložená šunkou a sýrem, přeložená, zajištěná párátky, pak obalená v klasickém trojobalu, nakonec usmažená dozlatova, servírovaná s domácími hranolkami upečenými v troubě.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | velké kuřecí prsní řízky |
4 ks | plátků tvrdého sýru (eidam) |
4 ks | plátky šunky |
pepř | |
sůl | |
Na obalení: | |
100 ml | mléka |
2 ks | vejce |
hladká mouka | |
strouhanka | |
sůl | |
Na domácí hranolky: | |
750 g | brambor |
mletý černý pepř | |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné plátky kuřecích prsou z jedné strany nařízneme (jako bychom je chtěli podélně rozpůlit) a zvětším tak jejich plochu, mírně je rozklepeme
2. Jednotlivé prsní řízky z obou stran okořeníme pepřem a solí
3. Na každý plátek masa vyskládáme vždy plátek šunky a plátek sýra
4. Řízky pak překlopíme v půli a konce přitiskneme k sobě, případně je zajistíme párátky
5. Vytvořené kapsy obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných v mléce a mírně osolených, ve strouhance
6. Zvolna usmažíme v horkém tuku do světlé nazlátlé barvy
7. Kapsy podáváme překrojené, spolu s domácími hranolky a nějakým vhodným dipem nebo tatarkou.
Na domácí hranolky:
1. Oloupané brambory nakrájíme na centimetr silné hranolky, na 3 minuty je ponoříme do vroucí vody, slijeme je a dobře osušíme
2. Přendáme na plech, zastřikneme olivovým olejem, osolíme a opepříme
3. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 250 °C dozlatova a do křupava (15 až 20 minut), během pečení je minimálně dvakrát otočíme.
Smažené kapsy musíme smažit pozvolna, jinak budou uprostřed syrové. Můžeme si pomoci tím, že je pár minut dopečeme v troubě, nebo je chvíli doděláme v mikrovlnné troubě.
Sladko pálivé kuřecí nudličky se zeleninou, bulgur + quinoa
Smažené kostky rybího filé, šťouchané brambory, červená řepa