REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená kuřecí kapsa plněná šunkou a sýrem, domácí hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mírně naklepaná kuřecí prsa obložená šunkou a sýrem, přeložená, zajištěná párátky, pak obalená v klasickém trojobalu, nakonec usmažená dozlatova, servírovaná s domácími hranolkami upečenými v troubě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvelké kuřecí prsní řízky
4 ksplátků tvrdého sýru (eidam)
4 ksplátky šunky
pepř
sůl
Na obalení:
100 mlmléka
2 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
Na domácí hranolky:
750 gbrambor
mletý černý pepř
olivový olej
sůl

Postup:

1. Očištěné plátky kuřecích prsou z jedné strany nařízneme (jako bychom je chtěli podélně rozpůlit) a zvětším tak jejich plochu, mírně je rozklepeme
2. Jednotlivé prsní řízky z obou stran okořeníme pepřem a solí
3. Na každý plátek masa vyskládáme vždy plátek šunky a plátek sýra
4. Řízky pak překlopíme v půli a konce přitiskneme k sobě, případně je zajistíme párátky
5. Vytvořené kapsy obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných v mléce a mírně osolených, ve strouhance
6. Zvolna usmažíme v horkém tuku do světlé nazlátlé barvy
7. Kapsy podáváme překrojené, spolu s domácími hranolky a nějakým vhodným dipem nebo tatarkou.

Na domácí hranolky:
1. Oloupané brambory nakrájíme na centimetr silné hranolky, na 3 minuty je ponoříme do vroucí vody, slijeme je a dobře osušíme
2. Přendáme na plech, zastřikneme olivovým olejem, osolíme a opepříme
3. Dáme do vyhřáté trouby, pečeme při 250 °C dozlatova a do křupava (15 až 20 minut), během pečení je minimálně dvakrát otočíme.

Doporučení:

Smažené kapsy musíme smažit pozvolna, jinak budou uprostřed syrové. Můžeme si pomoci tím, že je pár minut dopečeme v troubě, nebo je chvíli doděláme v mikrovlnné troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy