REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená krůtí játra s bramborovou kaší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí játra nakrájená na plátky, naklepaná, osolená a okořeněná pepřem, obalená v klasickém trojobalu, usmažená na sádle pěkně dozlatova, servírovaná s bramborovou kaší.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500-600 gkrůtích chlazených jater
cca 10 lžicstrouhanky
cca 6 lžichladké mouky
2 lžícemléka
2 ksvejce
pepř
sůl
sádlo na smažení
Na bramborovou kaši:
1 kgbrambor
3 vrchovaté lžičkysoli
2 lžícemásla
1 kelímeksmetany na vaření 12 %
1 kelímek(ten od smetany) mléka
voda
sůl
Ostatní:
máslo na přelití
nasekaná petrželka

Postup:
  1. Játra odblaníme, očistíme, omyjeme a důkladně papírovou utěrkou osušíme
  2. Nakrájíme na plátky cca 2 cm vysoké, zlehka naklepeme (v mikrotenovém sáčku), osolíme a opepříme (té soli se nebojte, játra neztvrdnou, vyzkoušeno!)
  3. Plátky protáhneme v hladké mouce, ve vejcích rozmíchaných s mlékem a nakonec obalíme ve strouhance a důkladně tuto přimáčkneme
  4. Na rozpáleném sádle smažíme pozvolna z obou stran
  5. Jednotlivé porce podáváme s bramborovou kaší přelitou trochou másla a ozdobenou nasekanou petrželkou.

Příprava bramborové kaše:

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, přidáme máslo a šťouchadlem na brambory rozšťoucháme
  2. Postupně přidáváme horkou smetanu smíchanou s mlékem a ručním šlehačem na nejnižší otáčky důkladně vymícháváme, hrnec s bramborami máme přitom stále na mírném plameni (množství mléka a smetany není směrodatné, záleží, zda máte rádi kaši řidší nebo hustější).
Poznámka:

Autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy