REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená česneková krkovice dopečená na přepuštěném másle, bramborový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Řízky připravené podle tohoto receptu jsou krásně šťavnaté a křehké, naservírované spolu s domácím bramborovým salátem spojeným majonézou je to opravdu úžasná mňamka.


Ingredience:
4 ksplátky vepřové krkovice bez kosti
6 ksstroužků poctivého českého česneku
2 ksvejce
3 lžícemléka
2 lžícepřepuštěného másla
sádlo na smažení
strouhanka
sůl
Na bramborový salát:
800 gsalátových brambor
4 vrchovaté lžícemajonézy Delikátní (Hellmanns)
1 lžícedijonské nebo plnotučné hořčice
1 lžíceocta
1 malá konzervasterilovaného hrášku
3 ksnatvrdo uvařená vejce
2 ksmrkve
2 kskyselé okurky
1 ksšalotky
kousek celeru
malá petržel
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme, z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a necháme den až dva v lednici
2. Pak maso z obou stran osolíme, protáhneme hladkou moukou, rozšlehanými vejci s mlékem a nakonec ve strouhance, tu pořádně do masa vmasírujeme a přebytečnou zlehka oklepeme
3. Na rozpáleném sádle osmažíme zprudka, z obou stran, dozlatova
4. Osmažené řízky přemístíme do pekáče (nevymazaného přepuštěným máslem), na každý kus masa dáme půl lžíce másla, přiklopíme a vložíme do trouby, při 200 °C pečeme 30 minut, poté sundáme poklici, teploty snížíme na 160 °C a ještě 20 minut dopékáme
5. Řízky servírujeme teplé, spolu s domácím bramborovým salátem.

Příprava bramborového salátu:
1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě na skus cca 12 minut, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme použít strunový kráječ)
2. Kořenovou zeleninu, okurku nakrájíme na drobné kostičky a v osolené vodě uvaříme na skus cca 7 minut, na posledních pár vteřin k zelenině přihodíme na kostičky nakrájenou šalotku
3. Uvařenou zeleninu s cibulí necháme v sítku okapat a zchladit
4. Nakrájené brambory a zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme ocet, majonézu a zlehka, ale důkladně promícháme
5. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená vajíčka a znovu promícháme, doladíme chutě kořením či solí a necháme vychladit.

Doporučení:

Recept na přepuštěné máslo najdete zde: Přepuštěné máslo.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy