Plátky hovězí roštěnky zprudka opečené na oleji, podlité vývarem podušené spolu s kořenovou zeleninou doměkka, ke konci doplněné o orestovanou zeleninu připravenou zvlášť na pánvi.
Ingredience:
600 g | hovězí roštěnky nakrájené na plátky |
100 g | hrášku (sterilovaný nebo mražený) |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 lžíce | mouky |
2 lžíce | másla |
3 dcl | vývaru |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 ks | kousek celeru |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou, odblaněnou roštěnou nakrájíme na plátky, okraje nařežeme, naklepeme, osolíme a opepříme, z obou stran opečeme zprudka na oleji
2. Roštěnky vyndáme, na výpeku po mase osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak, roštěnky vložíme zpět, zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka za občasného podlévání vývarem
3. Na másle na pánvi podusíme mrkev, celer a hrášek
4. Když jsou roštěnky měkké, přidáme podušenou zeleninu, zaprášíme moukou, dochutíme pepřem a solí, krátce prohřejeme.
Omáčku můžeme zahustit hladkou moukou rozšlehanou v malém množství studené vody.
Poznámka:Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo knedlíkem.