REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slovenská roštěnka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězí roštěnky zprudka opečené na oleji, podlité vývarem podušené spolu s kořenovou zeleninou doměkka, ke konci doplněné o orestovanou zeleninu připravenou zvlášť na pánvi.


Ingredience:
600 ghovězí roštěnky nakrájené na plátky
100 ghrášku (sterilovaný nebo mražený)
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícemouky
2 lžícemásla
3 dclvývaru
1 ksmrkve
1 kscibule
1 kskousek celeru
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěnou, odblaněnou roštěnou nakrájíme na plátky, okraje nařežeme, naklepeme, osolíme a opepříme, z obou stran opečeme zprudka na oleji
2. Roštěnky vyndáme, na výpeku po mase osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak, roštěnky vložíme zpět, zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka za občasného podlévání vývarem
3. Na másle na pánvi podusíme mrkev, celer a hrášek
4. Když jsou roštěnky měkké, přidáme podušenou zeleninu, zaprášíme moukou, dochutíme pepřem a solí, krátce prohřejeme.

Doporučení:

Omáčku můžeme zahustit hladkou moukou rozšlehanou v malém množství studené vody.

Poznámka:

Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy