REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slovácký guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajový guláš připravený z podušeného plecka nebo libovějšího bůčku, vepřových jater, leča a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gplecka nebo libového bůčku
300 gsměs sterilované lečo
300 gvepřových jater
200 gdomácí klobásy nebo kupované paprikové
150 gsterilované papriky kozí rohy
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
červená mletá paprika
hladká mouka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Maso a játra nakrájíme na kostky, na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso a játra, vše podlijeme a dusíme do měkka (nesolíme, játra by ztvrdla)
2. Když je maso měkké, přidáme lečo, nakrájené kozí rohy a klobásu, prohřejeme dalších 5-10 minut 3. Pokrm zaprášíme moukou, ochutíme česnekem, přidáme červenou papriku, pepř a sůl
4. takto připravený guláš podáváme s chlebem nebo pečivem, výborný je ale i s knedlíkem nebo rýží.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy