REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slovácká česnečka s husím sádlem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato polévka je obdobou českého oukropu.


Ingredience:
4 lžičkyhusího sádla
2 ksvětší brambory
1-2 ksstroužky česneku
celerová nať
zelená petrželka
voda
sůl

Postup:

1. Do slané vody dáme vařit na menší kousky pokrájené brambory
2. Přidáme hodně celerové natě a petrželky
3. Utřeme česnek se solí, vše rozdělíme na čtyři talíře a do každého přidáme lžičku sádla
4. Odvar z brambor slijeme do talířů, přidáme chléb nakrájený na nudličky a trochu rozmačkaných brambor.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy