REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sloní ucho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý moučník s náplní ovoce a pudinku, ozdobený čokoládovou polevou a šlehačkou.


Ingredience:
250 gcukru moučka
150 gpolohrubé mouky
6 ksvajec
5 lžichorké vody
3 lžícekakaa
trochu prášku do pečiva
Náplň:
1 ksbalíček pudinku
1 ksbalíčku čokoládové polevy
kiwi
banán
tuk a hrubá mouka na potření a vysypání plechu

Postup:

1. Bílky oddělíme od žloutků
2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh
3. Žloutky vyšleháme s cukrem, 5 lžícemi horké vody, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem
4. Opatrně do směsi vešleháme tuhý sníh z bílků
5. Hmotu rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
6. Placku upečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C
7. Po upečení ji necháme částečně prochladnout a ještě teplou ji v polovině přehneme (podélně, z delší strany), necháme vychladnout
8. V této fázi půlku korpusu potřeme marmeládou a náplní z pudinkového krému 9. Do pudinkové hmoty naskládáme banány a oloupané půlky kiwi
10. Placku zaklopíme, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici, při servírování zdobíme šlehačkou.

Pudinkový krém:
Pudink uvaříme dle návodu na obalu, necháme vychladnout a do studeného pudinku vešleháme 200 g povoleného másla.

Doporučení:

Můžeme použít i jiné ovoce jako např. broskve, meruňky, jahody ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy