REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sloní ucho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý moučník s náplní ovoce a pudinku, ozdobený čokoládovou polevou a šlehačkou.


Ingredience:
250 gcukru moučka
150 gpolohrubé mouky
6 ksvajec
5 lžichorké vody
3 lžícekakaa
trochu prášku do pečiva
Náplň:
1 ksbalíček pudinku
1 ksbalíčku čokoládové polevy
kiwi
banán
tuk a hrubá mouka na potření a vysypání plechu

Postup:

1. Bílky oddělíme od žloutků
2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh
3. Žloutky vyšleháme s cukrem, 5 lžícemi horké vody, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem
4. Opatrně do směsi vešleháme tuhý sníh z bílků
5. Hmotu rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
6. Placku upečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C
7. Po upečení ji necháme částečně prochladnout a ještě teplou ji v polovině přehneme (podélně, z delší strany), necháme vychladnout
8. V této fázi půlku korpusu potřeme marmeládou a náplní z pudinkového krému 9. Do pudinkové hmoty naskládáme banány a oloupané půlky kiwi
10. Placku zaklopíme, polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici, při servírování zdobíme šlehačkou.

Pudinkový krém:
Pudink uvaříme dle návodu na obalu, necháme vychladnout a do studeného pudinku vešleháme 200 g povoleného másla.

Doporučení:

Můžeme použít i jiné ovoce jako např. broskve, meruňky, jahody ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy