Rozklepané tenké plátky vepřové kýty, svinuté do ruličky, stlačené na placky, orestované na sádle a dodušené v bujónu.
Ingredience:
600 g | vepřové kýty |
50 g | sádla |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | bujónové kostky |
2 lžíce | hladké mouky |
voda | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z masa nakrájíme malé a velmi tenké plátky
2. Ty pak hodně rozklepeme (na utěrku, na průsvitno), potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a svineme
3. Závitky obalíme v hladké mouce, stlačíme na placky (smotky) a v rozpáleném sádle je orestujeme po obou stranách dorůžova
4. Pak je zalijeme vývarem z jedné bujónové kostky, ale pouze tolik, kolik potřebujeme šťávy a pomalu maso dodusíme.
Podáváme s bílým pečivem.