REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slezské smotky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozklepané tenké plátky vepřové kýty, svinuté do ruličky, stlačené na placky, orestované na sádle a dodušené v bujónu.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
50 gsádla
4 ksstroužky česneku
1 ksbujónové kostky
2 lžíce hladké mouky
voda
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Z masa nakrájíme malé a velmi tenké plátky
2. Ty pak hodně rozklepeme (na utěrku, na průsvitno), potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a svineme
3. Závitky obalíme v hladké mouce, stlačíme na placky (smotky) a v rozpáleném sádle je orestujeme po obou stranách dorůžova
4. Pak je zalijeme vývarem z jedné bujónové kostky, ale pouze tolik, kolik potřebujeme šťávy a pomalu maso dodusíme.

Doporučení:

Podáváme s bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy