REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slezské bramborové placky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dříve se tyto placky podávali k čaji jako chudá večeře, dnes ji je můžete usmažit jen tak, aby jste poznali, že i z mála se dá udělat velká dobrota!


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
600 goloupaných brambor
120 gmásla nebo 100 g sádla
80 ghladké mouky
1 lžícesmetany
1 ksvejce
pepř
sůl

Postup:
  1. Syrové brambory oloupáme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané pak nastrouháme, necháme chvíli stát
  2. Vodu z brambor částečně slijeme, brambory osolíme, opepříme, zamícháme do nich smetanu, vejce a hladkou mouku
  3. Pánev vymažeme máslem nebo sádlem a postupně na ni zprudka opékáme jednotlivé placky
  4. Horké placky podáváme k čaji.
Doporučení:

Tyto placky můžeme připravit u bez vejce, pak je opékáme na čisté ploše, například tálku a potíráme čajovým máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy