Pečené (sušené) cukroví z ušlehaných bílků a cukru, slepené barevnou náplní.
Ingredience:
240 g | moučkového cukru |
70 g | cukru krupice |
4 ks | bílků |
Na náplň: | |
100 g | bílé čokolády |
2-3 lžíce | smetany ke šlehání |
růžové potravinářské barvivo |
Postup:
1. Bílky ušleháme do husté pěny, přidáme krupicový cukr a došleháme do tuha, pak zlehka vmícháme moučkový cukr a nad párou z hrnce s horkou vodou šleháme, dokud není směs lesklá
2. Přendáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem děláme malé pusinky, dáme do trouby a pečeme při 100 °C asi 1 hodinu
3. Smetanu ke šlehání zahřejeme a vmícháme potravinářské barvivo
4. Do rendlíku nalámeme bílou čokoládu a nad hrncem s vroucí vodou necháme rozpustit a pak vmícháme obarvenou smetanu
5. Nakonec pusinky slepujeme po dvou k sobě obarvenou čokoládou.