REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené porce slepičího masa, servírované s omáčkou ze smetany, hořčice, citronové šťávy a cukru.


Ingredience:
1300 gslepice
100 gkořenové zeleniny (mrkeve,celeru,petržele)
60 gmásla
50 ghladké mouky
2 dlsmetany
1 kscibule
1/2 ksbobkového listu
několik kuliček pepře
několik kuliček nového koření
špetka tymiánu
citronová šťáva
hořčice
cukr
sůl
voda

Postup:

1. Očištěnou slepici opláchneme, osušíme, naporcujeme a osolíme
2. Na másle osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli i očištěnou, na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a podle chuti přidáme divoké koření
3. Pak přidáme porce slepice, mírně podlijeme vodou, pod poklicí dusíme doměkka (asi 1,5 hodiny), za občasného obracení masa a podle potřeby podlévání teplou vodou
4. Maso vyndáme, šťávu zahustíme smetanou, kterou jsme rozmíchali s hladkou moukou a dobře povaříme
5. Omáčku procedíme, dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, cukrem, maso vrátíme zpět a už jen krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s houskovými knedlíky nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy