REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice na houbách a hrášku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlépe den předem uvařená slepice, měkká rozporcovaná na jednotlivé porce, ty dále podušené na cibulce ve vývaru ochuceném rajčatovou šťávou. Omáčka doplněná o houby, zjemněná smetanou.


Ingredience:
1,5-2 kguvařené, naporcované slepice
200 gsterilovaného hrášku
200 gsladké smetany
200 gčerstvých hub
2 dlrajčatového pyré
2 dlvývaru ze slepice
2 kscibule
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme naporcovanou uvařenou slepici, podlijeme rajčatovou šťávou, opepříme, osolíme, dusíme, při dušení porce slepice obracíme, podléváme vývarem, dusíme zhruba 15 minut
2. Porce slepice vyjmeme, dáme stranou, přidáme nakrájené houby, dusíme, až houby změknou
3. Do omáčky nalijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, přidáme sterilovaný hrášek, necháme provařit, omáčku případně dochutíme pepřem, solí
4. Porce slepice rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, podáváme s noky nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy