Nejlépe den předem uvařená slepice, měkká rozporcovaná na jednotlivé porce, ty dále podušené na cibulce ve vývaru ochuceném rajčatovou šťávou. Omáčka doplněná o houby, zjemněná smetanou.
Ingredience:
1,5-2 kg | uvařené, naporcované slepice |
200 g | sterilovaného hrášku |
200 g | sladké smetany |
200 g | čerstvých hub |
2 dl | rajčatového pyré |
2 dl | vývaru ze slepice |
2 ks | cibule |
hladká mouka | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme naporcovanou uvařenou slepici, podlijeme rajčatovou šťávou, opepříme, osolíme, dusíme, při dušení porce slepice obracíme, podléváme vývarem, dusíme zhruba 15 minut
2. Porce slepice vyjmeme, dáme stranou, přidáme nakrájené houby, dusíme, až houby změknou
3. Do omáčky nalijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, přidáme sterilovaný hrášek, necháme provařit, omáčku případně dochutíme pepřem, solí
4. Porce slepice rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou, podáváme s noky nebo rýží.