REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice na dánský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce nakrájené slepice opečené na másle, podušené v troubě pod poklicí doměkka, servírované se smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
1 ksmenší slepice
100 gmásla
50 gnastrouhaného křenu
50 gcibule
30 ghladké mouky
20 gkopru
0,5 lsmetany
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou, omytou a osušenou slepici naporcujeme
2. Jednotlivé porce masa osolíme, okořeníme pepřem, pak porce opečeme na másle do červena
3. Maso vyjmeme, na tuku osmahneme cibuli, zalijeme vodou a opětovně vložené maso dusíme v troubě pod pokličkou
4. Před koncem (když je maso měkké) šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, znovu vysmahneme a zalijeme smetanou
5. Ještě chvíli povaříme, přidáme nadrobno nasekaný kopr a nastrouhaný křen.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy