REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepice dušená na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce masa ze slepice podušené na cibulovém základě spolu s kari kořením, servírované s omáčkou z výpeku zjemněnou smetanu, servírovanou s kousky ananasu.


Ingredience:
1300 gslepice
100 gananasového kompotu
60 gmásla
50 ghladké mouky
2 dlsmetany
1 kscibule
citronová šťáva
kari koření
sůl
voda

Postup:

1. Očištěnou slepici opláchneme, osušíme, naporcujeme a osolíme
2. Na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme porce slepice a v základu z obou stran opečeme
3. Pak přidáme kari koření, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně a za stálého míchání přidáme kompotovanou šťávu, dochutíme citronovou šťávou a solí
5. Omáčku procedíme, maso vrátíme zpět, vložíme na kostičky nakrájený ananas a krátce povaříme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy