REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šlehačkové rohlíčky s ořechovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodné a křehké rohlíčky ze smetanového těsta bez kynutí. Plněné sladkou ořechovou nádivkou a nakonec posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
250 mlsmetany ke šlehání (obsah tuku 31% )
400 ghladké mouky
250 gHery máslové
1 ksvejce na potření rohlíčků
1 ksvejce do těsta
1/2 lžičkysoli
Na náplň:
150 gmletých vlašských ořechů
50 mlmléka
1 lžícestrouhaného perníku (je-li náplň řídká)
1 lžícemoučkového cukru (vrchovaná)

Postup:

1. Mouku, sůl, smetanu, Heru a vejce zpracujeme v hladké pružné a nelepivé těsto
2. Utvoříme z něj kouli, dáme do mikrotenového sáčku a uložíme do lednice
3. V mezičase si připravíme náplň – do kastrůlku nalijeme mléko a uvedeme k varu
4. Přidáme ořechy a cukr a krátce povaříme, zdá-li se nám náplň řídká, přidáme strouhaný perník
5. Náplň necháme zcela vychladnout
6. Těsto rozdělíme na 5 stejných částí
7. Na lehce pomoučené podložce z každého dílu vyválíme ručním válečkem kolo o průměru cca 25 cm. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí
8. Na širší stranu dáme hromádku ořechové náplně a zavineme do tvaru rohlíčků (než začneme, špice okrajů zahrneme dovnitř)
9. Klademe na plech vystlaný papírem na pečení a každý kousek pomašlujeme rozšlehaným vejcem
10. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme dorůžova cca 20 minut
11. Ještě teplé pocukrujeme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy