REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šlehačkové kremrole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova upečené kremrole z mouky, tuku, žloutku a smetany, nakonec plněné ochucenou šlehačkou.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
250 gsmetany ke šlehání
250 gtuku 100%
1 ksvejce
Na náplň:
400 mlsmetany ke šlehání 31%
50 mlvaječného likéru
1 kssáčku vanilkového cukru
Na dohotovení:
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Do mísy na hrubo nastrouháme tuk, přidáme smetanu, žloutek, prosátou hladkou mouku a vypracujeme pevné těsto, které necháme v lednici 30 minut odpočinout
2. Pak těsto rozdělíme na polovinu, každou rozválíme na plát o velikosti 30×48 cm a ty rozkrájíme rádýlkem na proužky 3 cm široké a 30 cm dlouhé, každý proužek potom natočíme na kovovou trubičku, položíme na plech a povrch těsta potřeme rozšlehaným bílkem
3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut), necháme krátce vychladnout a poté je opatrně stáhneme z trubiček
4. Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme pevnou šlehačku, vmícháme vaječný likér a cukrářským sáčkem s hladkou trubičkou nastříkáme šlehačku do kremrolí a před servírováním lehce posypeme moučkovým cukrem.

Doporučení:

Vaječný likér můžeme nahradit kávovým nebo čokoládovým likérem, ale i lžičkou jahodového rosolu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy