REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šlehačková bábovka s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovka upečená ze šlehačky, polohrubé mouky, vajec, pískového a vanilkového cukru.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
150 gpískového cukru
80 gmletých ořechů
3 ksvajec
1 kssmetany na šlehání
1 ksbalíčku vanilkového cukru
1/ ksbalíčku prášku do pečiva
2 lžícerozinek máčených v rumu
citrónová kůra
špetka soli
tuk na vymazání formy
kokos neobo strouhanka na vysypání formy

Postup:

1. Formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem nebo strouhankou
2. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh
3. V další míse ušleháme žloutky s cukrem, pak přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, mleté ořechy, šlehačku, rozinky a nastrouhanou citrónovou kůru, vše důkladně promícháme
4. Postupně přidáváme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta
5. Připravené těsto vlijeme do bábovkové formy a pečeme v předem předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut.

Doporučení:

– Jako vložku do bábovky lze použít i kandované ovoce a kokos.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy