REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný dort se sýrovou náplní a uzeninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort připravený z plátků toustového chleba, sýrové náplně, šunky, salámu a dalších dobrot.


Ingredience:
400 gtvarohu
250 gnastrouhaného eidamu
150 gmásla
100 g nivy
100 gšunky
80 gkoleček tvrdého salámu
5 lžicsmetany
1/4 ksokurky hadovky
1 balenítoustového chleba
1-2 hrstipažitky
mletá červená paprika
mandlové lupínky
jarní cibulka na ozdobení
dortová forma s oddělávacími boky

Postup:

1. Tvaroh s máslem, nastrouhanými sýry a smetanou rozmixujeme
2. Do dortové formy na dno vyskládáme plátky toustového chleba, ty potřeme jednou čtvrtinou připravené sýrové hmoty, povrch důkladně posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou, pokračujeme druhou vrstvou toustového chleba, tu opět potřeme sýrovou náplní (druhou čtvrtinou) a poklademe tentokrát plátky šunky, šunku potáhneme také jemnou vrstvou náplně a opět dáme toustový chléb
3. Přidáme třetí čtvrtinu krémové hmoty a pak dáme dort na 2 hodiny ztuhnou do ledničky
4. Opatrně odstraníme boky dortové formy a potřeme je zbylým sýrovým krémem a „nalepíme“ (přitlačíme) mandlové lupínky
5. Povrch dortu posypeme mletou červenou paprikou, ozdobíme salámovými růžičkami, kolečky okurky, jarní cibulkou, či jinak, dle fantazie, dort dozdobíme.

Doporučení:

Je lepší z toustového chleba odkrájet kůrku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Letní makové dobroty

Čas letních garden party je tady. Dejte si pauzu od grilovaného masa a připravte svěží sladké kombinace s mákem nebo lehké „zobání“ ve stylu nachos, se kterými zazáříte.

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Moře chutí na jazyku: PRAGUE MUSSEL WEEK přiveze do Prahy prvotřídní holandské slávky

Festival Prague mussel week přiveze ve dnech 23. až 29. září do Prahy moře i s jeho největšími dary. Do více než stovky pražských restaurací dorazí přes 16 tun holandských slávek špičkové kvality. Mušloví fandové i úplní nováčci je budou moci ochutnat ve speciálním menu, a to díky slevovým voucherům jen za poloviční cenu.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy