Drobné pikantní pečivo k vínu a pivu.
Ingredience:
Těsto: | |
300 g | polohrubé mouky |
0,5 bal. | prášku do pečiva |
0,5 lžičky | práškového cukru |
0,5 lžičky | soli |
0,1 dcl | mléka |
Náplň: | |
150 g | strouhané nivy |
100 g | tvrdého strouhaného sýru |
125 g | másla |
Zdobení: | |
sezamové semínko | |
drcený kmín | |
červená pálivá paprika |
Postup:
1. Ze surovin na těsto zpracujeme vláčnou hmotu, kterou pak rozválíme na 4 stejné placky
2. Nivu se sýrem a máslem utřeme do pomazánkové hmoty
3. Naneseme na jednotlivé pláty a rovnoměrně rozetřeme
4. Každý z plátů stočíme do rolády a necháme přes noc ztuhnout v ledničce
5. Druhý den krájíme tenké plátky, sypeme sezamovým semínkem, drceným kmínem a paprikou
6. Pečeme na suchém plechu, zprudka v předem vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.
Zdobení můžeme různě měnit např. za mandle, mák, pepř ….