REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaneček v papíru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryby se ve Švédsku těší veliké oblibě. Tento originální recept je na přípravu slanečků jako hlavního chodu. Podobně se dají upravit sardinky nebo čerstvý sleď. Původní švédský název je Sill i papper.


Ingredience:
4 ksslanečky
4 kscibule
4 lžícemásla
1 lžičkasekané petrželky
1 lžičkasekaného kopru
1 lžičkasekané papriky
pepř

Postup:

1. Slanečky namočíme na 12 hodin do vody a necháme je pořádně vymáčet
2. Druhý den ryby vyjmeme, osušíme, uřízneme hlavy, stáhneme je z kůže a vykostíme
3. Otevřené obě poloviny rybího trupu posypeme cibulí, pepřem a nasekanými bylinkami, pak obě poloviny přiložíme k sobě, dáme na pečící papír, přidáme lžíci másla a jednotlivé porce dobře zabalíme, vložíme na plech tak, aby máslo nevyteklo, tedy konce papíru poklademe nahoru
4. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 15 minu, upečené ryby podáváme horké přímo v papíru, co jsem je pekly
5. Takto upravené sledě servírujeme nejlépe s vařenými brambory, které přelijeme rozpuštěným máslem.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy