REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané větrníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané pečivo z mouky, mléka, vajec a Lučiny (játrové pěny).


Ingredience:
100 gpolohrubé mouky
50 goleje
2 ksvajec
1/8 lmléka
Lučina (játrová pěna) na plnění
tuk na vymazání plechu
sůl

Postup:

1. Mléko, olej, sůl přivedeme do varu, potom přidáme polohrubou mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nelepí na vařečku
2. Necháme částečně vychladnout a pak vmícháme vejce
3. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na lehce vymazaný plech stříkáme malé větrníčky
4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (175 °C) dorůžova
5. Ještě horké větrníčky podélně rozkrojíme a necháme vychladnout
6. Větrníčky plníme Lučinou nebo játrovou pěnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy